Rethink Gallery

Re:Think Gallery
Client: National Maritime Museum
May 2014 / Scale: 100 sqm
Work under Plaid
Graphic design: Stefi Orazi Studio

NMM-RETHINK 8665

Re:Think is a participation space and an artist-in-residence studio that offers public engagement and educational projects. Working together with the museum’s creative director, curators, interpretation and education team, the project sets out a new framework for public engagement. Each resident artist/ writer/ scientist could share their making process through dialogue, workshops and exhibitions.

Working in close dialogue with the client, we developed a public engagement strategy based around identified activities and behaviours through our research in museums and public spaces across the world.

The result is a space formed by a flexible kit of parts: showcases that can be filled with objects co-created by the public; a flexible drawing wall system with removable screens; lightweight seats that can disappear into the walls; and a message wall where public can have dialogues with the curators.

_LDC9172NMM-RETHINK 8714NMM-RETHINK 8734

The foam triangular stool design was based upon our study into human posture and behaviours in museums. The triangle can be rotated to form a seat, backrest and when clustered, it transforms into an island seating for groups. It was an attempt to encourage playful behaviour and participatory atmosphere in the space, as opposed to a formal spectating behaviour often found in museums.

NMM-RETHINK 8587NMM-RETHINK 8724